Ce este Ganoderma?

Ganoderma Lucidum este o ciupercă. O ciupercă mare, de culoare maroniu – roșiatic, cu aspect lucios  și textură lemnoasă. Cunoscută ca ‘Planta tinereții’ sau ‘Ciuperca nemuririi’, este apreciată și folosită de mii de ani în zona asiatică a globului datorită beneficiilor sale terapeutice. Utilizarea ei a fost și este strâns legată de creșterea longevității, promovarea sănătății și vitalității corpului.

Intens folosită în China, Japonia și alte țări asiatice, Ganoderma Lucidum a fost venerată pentru o perioadă de 2000 de ani și, culeasă, cultivată și consumată în forme variate pentru cel puțin 4000 de ani. Da, este corect, chiar dacă pare ireal numărul de ani. Toate dovezile și indiciile demonstrează că lunga tradiție a acestei plante în viața unor popoare asiatice este se datorează beneficiilor pe care aceasta le aduce.

În timp ce noi o denumim Ganoderma, chinezii o numesc ‘linghzi’ iar japonezii ‘reishi’. Folosită cu neabătută tradiție pentru o perioadă așa de îndelungată, oamenii din China asociază aceastei ciuperci parcă proprietăți magice. În limba chineză ‘linghzi’ reprezintă o combinație între potența spirituală, vitalitate a corpului, esență a nemuririi și simbolizează bunăstare, putere divină și longevitate. Din fericire pentru noi, ceilalți, astăzi ne putem bucura din două motive. Ganoderma Lucidum este disponibilă fără prea mare eforturi și în partea noastră de lume. În plus, mijloacele moderne de cercetare și analiză ne confirmă ceea ce unele popoare știau de 4000 de mii de ani.

0 Comentarii la “Ce este Ganoderma?”